Angst

Angst is een emotie die hoort bij het leven net zoals verdriet, boosheid en vreugde. Angst helpt je om voorzichtig te zijn zoals nu in de Corona tijd (denk aan de afstand van 1,5 m en ga niet uit huis als je ziek bent). De angst om ziek te worden zet je aan om voorzichtig te zijn en dat is heel een gezonde reactie. Maar het kan je ook op een ongezonde manier gevangen zetten. Sommige mensen komen het huis niet uit terwijl het eigenlijk wel zou kunnen. Anderen maken zich zoveel zorgen dat ze er depressief van worden. Angst is een emotie die aangeeft dat je behoefte hebt aan zekerheid en bescherming. Maar wie kan jou dat geven en hoe doe je dat dan? In deze video neem ik jullie mee naar een antwoord op deze vragen.

Er zijn misschien wat woorden uit de Bijbel die jou kunnen helpen!

  • Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. Jesaja 41:10 | NBV
  • Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. Filippenzen 4:6-7 | NBV
  • Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed. Psalm 23:4 | NBV
  • U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart. 1 Petrus 5:7 | NBV

Heb je vragen, wil je ergens over doorpraten of met iemand bidden? Dan kun je ons bellen via 06 28 855 201 of mailen. Wil je meer weten over het christelijk geloof, dan is de Alpha Cursus een enorme aanrader.

bijeenkomsten

KINDEREN

Op zondag beginnen de kinderen meteen om 10:00 uur met hun eigen programma. Elke groep heeft een eigen ruimte waarin veiligheid en relaties centraal staan.

LEES MEER

JONGEREN

Iedere twee weken hebben we parallel aan de samenkomst een NEXT morning voor jongeren tussen 12 en 18. Jongeren trekken met elkaar op in het volgen van Jezus – in hun eigen cultuur.

LEES MEER

VOLWASSENEN

Behalve in samenkomsten en kernen, ontmoeten we elkaar in activiteiten zoals Men Only, 55+ en Open Huis.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief.

LEES MEER

55+

Volop in het leven - met leeftijdgenoten praten, delen, lachen, bidden en geloven – in een sfeer van openheid.

Elkaar opbouwen en bemoedigen op themamiddagen en tijdens de BBQ!

LEES MEER

Kernen

In kleine groepen komen we door de week bij elkaar thuis, om anderen persoonlijk te kennen, gekend te worden, in elkaars leven te delen en met elkaar op te trekken in het volgen van Jezus.

LEES MEER