Alpha

"Een op de drie Nederlanders houdt zich sinds coronacrisis meer bezig met zingeving"

Een groeiend aantal Nederlanders houdt zich sinds het begin van de coronacrisis bezig met de zin van het leven. Uit onderzoek van Alpha Nederland blijkt dat thema's als gezondheid (79%), vriendschappen (43%) en zingeving (33%) meer leven onder Nederlanders dan voor de coronacrisis. De helft van de Nederlanders zou juist nu met anderen van gedachten willen wisselen over het thema gezondheid. Ook de behoefte om het met anderen over vriendschappen (29%) en zingeving (28%) te hebben is groot. Een op de drie mensen die met zingeving aan de slag wil meent dat een online gespreksgroep, gezien de huidige corona-maatregelen, hen kan helpen om dit serieus op te pakken. (bron: Alpha Nederland)

Wij nodigen jou graag uit om na te denken over zingeving vanuit het christelijk geloof. Heb je behoefte aan een (online) gespreksgroep, geef je dan op voor een Alpha-cursus. Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over het christelijk geloof. We gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op vragen, zoals "Waarom ben ik hier?" en "Wat is de zin van het leven?". Het is gratis, gezellig en inspirerend! Kijk dit filmpje om een indruk te krijgen!

Zolang de huidige Corona-maatregelen gelden zal de cursus online zijn. We zullen dan niet samen eten en bij elkaar komen, maar online avonden organiseren. We willen graag met jou concreet aan de slag gaan met zingeving en de kans geven het christelijk geloof te ontdekken.

Cursusdata

  • Informatieavond: op maandag 21 september (onder voorbehoud).
  • Start cursus: 1 week na de 1e informatie avond.
  • Locatie en tijdstip wordt later bekend gemaakt, afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen
  • Bij voldoende aanmeldingen kan in overleg eerder begonnen worden

Aanmelden en vragen: 040-2519002 (Bram Rippen)

bijeenkomsten

KINDEREN

Op zondag beginnen de kinderen meteen om 10:00 uur met hun eigen programma. Elke groep heeft een eigen ruimte waarin veiligheid en relaties centraal staan.

LEES MEER

JONGEREN

Iedere twee weken hebben we parallel aan de samenkomst een NEXT morning voor jongeren tussen 12 en 18. Jongeren trekken met elkaar op in het volgen van Jezus – in hun eigen cultuur.

LEES MEER

VOLWASSENEN

Behalve in samenkomsten en kernen, ontmoeten we elkaar in activiteiten zoals Men Only, 55+ en Open Huis.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief.

LEES MEER

55+

Volop in het leven - met leeftijdgenoten praten, delen, lachen, bidden en geloven – in een sfeer van openheid.

Elkaar opbouwen en bemoedigen op themamiddagen en tijdens de BBQ!

LEES MEER

Kernen

In kleine groepen komen we door de week bij elkaar thuis, om anderen persoonlijk te kennen, gekend te worden, in elkaars leven te delen en met elkaar op te trekken in het volgen van Jezus.

LEES MEER