Alpha

Is er meer?
Is er een God?
Wie is Jezus?
Wie ben ik?
Is de Bijbel nu nog relevant?

Soms kom je op een punt in je leven waarin je vragen hebt over zingeving. Vragen waarin je graag al zoekend met anderen over kan praten. Dit doe je bij Alpha. Ontmoeten, vragen en ontdekken tijdens een lekkere gratis maaltijd of samen online!

Wat is Alpha?
Alpha is een serie van 12 bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeen te delen.


Hoe ziet een avond eruit?
WELKOM • 18.30 - 20.00 uur
ETEN & ONTMOETING
Met nieuwe mensen. We eten samen een gratis maaltijd.

KIJK • 20.00 - 20.30 uur
EEN FILM
Met lessen die inspireren om echte vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke les behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals 'Wie is Jezus?' en 'Bidden: waarom en hoe?'. We volgen de les samen in een ruimte in ons kerkgebouw.

GESPREK • 20.30-21.30 uur
KOFFIE MET VRAGEN DIE ER TOE DOEN
Die bespreken we in kleine groepen, na de film , in gesprek met elkaar over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil. Dit is het leukste moment van Alpha!

Het Lichtstad Alpha Team.

Alpha online
Wil je een Alpha Online volgen? Dat kan ook! Dan gaat Alpha net iets anders. Je sluit online aan bij de groep na de maaltijd. Pak lekker een kopje koffie of thee en een koekje erbij! De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Alpha. De gesprekken vinden plaats in een besloten zoom meeting onder ervaren gespreksleiders.
  Wil je eerst even kijken? Dat kan natuurlijk. Je kan de eerste drie avonden vrijblijvend komen kijken of het iets voor je is.
Ben je een dummie wat betreft computers/ internet en wil je toch heel graag meedoen? neem gerust contact op.
Als de datum niet uitkomt, kun je ook deelnemen aan een Alpha-cursus bij een andere kerk in de buurt. Klik hier voor andere locaties.

 

Alpha start
De huidige cursus is begonnen op dinsdag 12 April om 18:30 in de Fontein, Wegedoornlaan 2-b, Eindhoven
Daarna wekelijks op dinsdagavond.

Meld je hier aan voor een volgende cursus.

Meer weten?
Zie onze Facebook pagina
En … Ontdek alle Alpha-bijeenkomsten.

bijeenkomsten

KINDEREN

Op zondag beginnen de kinderen meteen om 10:00 uur met hun eigen programma. Elke groep heeft een eigen ruimte waarin veiligheid en relaties centraal staan.

LEES MEER

JONGEREN

Iedere twee weken hebben we parallel aan de samenkomst een NEXT morning voor jongeren tussen 12 en 18. Jongeren trekken met elkaar op in het volgen van Jezus – in hun eigen cultuur.

LEES MEER

VOLWASSENEN

Behalve in samenkomsten en kernen, ontmoeten we elkaar in activiteiten zoals Men Only, 55+ en Open Huis.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief.

LEES MEER

55+

Volop in het leven - met leeftijdgenoten praten, delen, lachen, bidden en geloven – in een sfeer van openheid.

Elkaar opbouwen en bemoedigen op themamiddagen en tijdens de BBQ!

LEES MEER

Kernen

In kleine groepen komen we door de week bij elkaar thuis, om anderen persoonlijk te kennen, gekend te worden, in elkaars leven te delen en met elkaar op te trekken in het volgen van Jezus.

LEES MEER