Contact met God

Hoe maak ik contact met God?

Fantastisch dat je naar deze pagina van onze website bent gekomen! We hebben je iets te vertellen dat jouw leven voor altijd kan veranderen.

Wil je echt weten hoe je in contact kunt komen met de levende God? Lees de spelregels van God en beslis dan wat je wilt doen. God geeft om je en Hij wil nog vandaag met je in contact komen.

Zoek God want Hij zich laat vinden

 • Geloof wat Hij al aan je geschreven heeft

  • God heeft zichzelf aan ons bekend gemaakt door het boek: de Bijbel. Hoewel het boek door mensen geschreven is, bevat het de woorden en gedachten van God. Elk woord is ingegeven (letterlijk: ingeblazen) door God. We hebben hier te maken met het werk van meer dan veertig verschillende mannen die leefden in een tijdspanne van meer dan 1500 jaar en waarvan de meesten elkaar nooit gezien of gesproken hebben, maar die in hun geschriften toch volledig op één lijn zitten.
  • In de bijbel zegt God dat wij ons doel missen en dat we ervoor moeten kiezen daar verandering in te brengen. Doen wij dit niet dan is het contact tussen God en ons voor altijd verbroken. We zijn gedoemd voor altijd van God gescheiden te zijn. Dit is de prijs die wij betalen voor onze zelfgerichtheid. Wij kunnen het contact niet herstellen door goed te leven of veel te bidden. In het bijbelboek Romeinen, hoofdstuk 3, vers 10 zegt God dat geen mens rechtvaardig is, zelfs niet een!
 • Geloof de persoon die Hij gezonden heeft

  • Het goede nieuws is dat God in Zijn grote liefde deze scheiding niet wil accepteren. Hij zond Zijn zoon Jezus Christus naar de wereld om het contact met Hem weer mogelijk te maken. De onschuldige betaalt de prijs voor de schuldige!
  • In Romeinen hoofdstuk 5, vers 8 staat dat God Zijn liefde aan ons toonde door Zijn zoon de prijs te laten betalen van onze zelfgerichtheid (zonden). Jezus Christus is voor onze zonden gestorven. Hij is begraven en is op de derde dag opgewekt, zoals in de bijbel staat. Hij is verschenen aan zijn leerlingen. Daarna is hij verschenen aan meer dan vijfhonderd ooggetuigen.
  • Jezus heeft ons geleerd hoe wij in contact kunnen komen met God. Hij zei: Ik ben de weg, de waarheid en het leven; niemand kan bij de Vader komen dan door mij. Er zijn geen honderden wegen die naar God leiden. Weet je het nog — God bepaalt de regels!
 • Word lid van Zijn familie

  • God verlangt naar een relatie met jou, maar er is één voorwaarde. Je moet stoppen met die zelfgerichtheid en accepteren dat Jezus Christus de leiding neemt in jouw leven. De keuze is aan jou. Accepteer je Zijn zeggenschap over je leven of ga je liever je eigen weg? Als je voor Hem kiest, dan mag je onderdeel worden van Zijn familie en is contact met God heel simpel. Je spreekt en Hij hoort en antwoordt.
  • Weet je niet wat je moet zeggen, begin dan met deze eenvoudige woorden: Vader, ik keer mij naar U en vraag U mijn zelfgerichtheid te vergeven. Dank U dat Uw zoon Jezus Christus Zijn leven voor mij gaf en daarmee de prijs betaalde voor alles wat ik verkeerd gedaan heb. Jezus, ik geef nu mijn leven aan U en vraag U om mij verder te leiden. Amen
 • Zet de volgende stap

  • Heb je de eerste stap gezet en het gebed uitgesproken? Gefeliciteerd, je bent een kind van God geworden. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar je moet wel de volgende stap zetten.
  • In onze kerk vind je meer kinderen van God die je graag verder willen helpen. Kom op zondagmorgen naar onze samenkomst. We willen je graag ontmoeten en je helpen om Gods plan met jouw leven te ontdekken.

evangelie in 4 stappen

© 2010-2016 de Lichtstad, Evangelische Gemeente in Eindhoven — sitemap