Betrokken raken bij De Lichtstad

Jouw talenten en passie wijzen de weg

Je wilt meer dan alleen bezoeker zijn? Er zijn mogelijkheden genoeg om je in te zetten in onze gemeente. Ken jij je talenten en heb jij je passie ontdekt, dan zal het niet moeilijk zijn om je plek bij ons te vinden.

Mogelijkheden voor jou

 • Kernen

  Wil je ervaren wat het is om gemeente te zijn, ga naar een van de kernen in jouw buurt. Samen zingen, praten over het geloof en je leven delen met elkaar. Samen dingen aanpakken en samen genieten. Zorgen voor elkaar met gebed en praktische hulp.
 • Gebedsteam

  Gaat je hart uit naar mensen in nood? Sluit je aan bij een gebedsteam dat op zondag na de samenkomst voor mensen bidt die daarom vragen. Stuur een mail naar het Gebedsteam.
 • Gebedsstation

  Je wilt in onze stad een getuige van Jezus zijn, maar weet niet waar je in je eentje moet beginnen? Voeg je dan bij ons straatteam. Als gebed voor de mens die God niet kent, je hart heeft, versterk dan ons team als bidder op zaterdagmiddag. Lees ook Gebedsstation en neem contact op met het Gebedsstation.
 • Muziek- en zangteam

  Je bespeelt een instrument of kan goed zingen. Je wilt je muzikale talenten gebruiken voor de Heer. Versterk onze muziek- en zangteams die de muzikale begeleiding van onze samenkomsten verzorgen. Stuur een mail naar het Aanbiddingsteam
 • Samen bidden

  In de agenda vind je een overzicht van de diverse soorten bidstonden en wanneer die plaats vinden. De bidstonden staan open voor iedereen. Bij sommigen staat ook de contactpersoon vermeld. Voel je vrij om mee te komen bidden.
 • Geluidteam

  Ben je technisch aangelegd, kun je met een computer omgaan en heb je goede oren? Dan zoeken we jou! Het geluidsteam zorgt voor het beeld (beamer) en geluid tijdens diensten, slaan preken op als geluidsbestand en onderhouden de geluidsinstallatie. Wil je weten of het iets voor je is? Kom eens vrijblijvend meekijken tijdens een dienst. Ervaring of leefijd is niet belangrijk, interesse en aanleg wel. Neem dan contact op met het Geluidteam.
 • Beheerteam

  De Beheerteams zijn verantwoordelijk voor gebruik, onderhoud en exploitatie van de gebouwen van De Lichtstad. Wil je meer weten of zou je graag voor onze gebouwen willen zorgen, neem contact op met Beheerteam.
 • Kinderwerk

  Wij hebben altijd ruimte in onze teams voor nieuwe mensen die een hart voor kinderen hebben en graag mee willen draaien in de kinderdiensten. Interesse? Kom eens een kijkje nemen in de kinderdienst op zondag. Je bent bij alle leeftijdgroepen welkom waar de kinderwerkers je graag meer willen vertellen. Je kunt ook contact opnemen met de Kinderwerk.
 • Jongerenwerk

  Voel jij je aangesproken door jongeren? Wil jij daar (een deel van) jouw talent, creativiteit, enthousiasme, bewogenheid, tijd en energie in investeren? Neem dan contact op met het Jongerenwerk.
 • Open Huis

  Je ontmoet graag nieuwe mensen en legt makkelijk contact. Wat dacht je van gastheer of gastvrouw zijn in ons Open Huis op woensdag en/of vrijdag. Je maakt deelt uit van een ontvangstteam en werkt altijd samen met ervaren mensen. Iets voor jou? Neem dan contact op met het Open Huis.
 • LichtstadKlust

  Je hebt twee rechterhanden en wil af en toe wat tijd vrijmaken om een klusje te doen voor een senior. Dan pas je goed in onze klusteam. Neem contact op met LichtstadKlust.
 • Lichtstadboekenkast

  Je leest regelmatig boeken en je praat er graag over. Je vindt het leuk om anderen enthousiast te maken over boeken. Misschien hoor je bij het boekenkastteam. Stuur een mail
© 2010-2016 de Lichtstad, Evangelische Gemeente in Eindhoven — sitemap